Založ si blog

Otvorený list Sergejovi Lavrovovi

Vážený pán minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov, drahý môj priateľ,

rozhodol som sa Vám adresovať po potupe slovenského národa tento otvorený list. Zavesil som ho verejne na sociálne siete.  

Sme Slovania. Už veľakrát v histórii sme ukázali svetu svoju silu, no žiaľ je medzi nami veľa zradcov. Ťažko sa mi hľadajú a píšu tie správne slová, no nedá mi, aby som nevyjadril pocity veľkého množstva Slovákov, ktorí nesúhlasia s krokmi súčasnej vlády, ani prezidentky Slovenskej republiky. Na Slovensku v poslednom období eskaluje napätie. Vyvrcholilo to zradou, kedy na našom území budú bezdôvodne cudzie vojská, čo prirodzene neprispeje k ukľudneniu situácie.  Dezinformácie dennodenne ovplyvňujú verejnú mienku Slovákov. Každý deň vidíme totálnu snahu o konflikt a napätie. Množstvo z nás však vidí pravdu.  

Zhruba pred 3 rokmi sa na Slovensku začali diať čudné veci. Zo dňa na deň prezidentské voľby vyhrala kandidátka, ktorá nemala spoločenskú podporu, a ktorá bola evidentne financovaná z kruhov, ktoré majú napojenie na zahraničie. Vnímal som vtedajší politický tlak na moju osobu, no napriek tomu som ako predseda Národnej rady Slovenskej republiky a predseda najstaršej politickej strany Slovákov považoval za svoju povinnosť zabrániť podpisu takejto zmluvy. Dnes to žiaľ dosiahli  a na území Slovenskej republiky budú prítomné cudzie vojská.  Viem, že poznáte takéto príbehy aj v iných štátoch hraničiacich s Ruskou federáciou. Mohli by sme hovoriť o Moldavsku a o pokuse v Bielorusku ako aj o iných štátoch. Všade tam dosadili alebo sa pokúsili dosadiť bábkových politikov.

Naše národy prešli ťažkými etapami, no vždy sme mali k sebe blízko. V deväťdesiatych rokoch sme sa vrhli do demokracie. Potlačili sme vedúcu úlohu komunistickej strany a začali sme budovať nové slobodné štáty. Vnímal som, že aj Ruská federácia prešla ťažkým obdobím. Viem, že prebiehajú rokovania USA a Ruskej federácie. Nás, malé štáty žiaľ len pozične využívajú na šachovnici. Niektorí naši občania naleteli, no podstatná časť Slovákov vníma Ruskú federáciu na čele s prezidentom Putinom pozitívne, a to mi dáva silu a presvedčenie ďalej bojovať za pravdu.

Drahý môj priateľ, dovoľ mi na záver pár osobných slov. Chcem Ťa ubezpečiť, že podstatná časť slovenského obyvateľstva inklinuje k dobrým vzťahom s Ruskou federáciou. Osobitne vnímame rozvážne kroky prezidenta Ruskej federácie, pána Putina, ktorý vyváženou politikou zmierňuje napätie. Píšem Ti preto, aby si mu tlmočil náš pozdrav a súčasne Ti chcem poďakovať za obetu, ktorú pre mier prinášaš Ty osobne. Želáme veľa síl a zdravia.

Plne si uvedomujem, ako ťažko vnímate utrpenie ruského obyvateľstva na Ukrajine. Verím však, že toto napätie nebude eskalovať do možného konfliktu.

Poviem to jednoducho. Drahý Sergej, hanbím sa za ľudí, ktorí za pár grošov predali našu vlasť. História si také momenty pamätá. Považujem však za svoju povinnosť prostredníctvom Teba, adresovať úprimný verejný pozdrav občanom Ruskej federácie. Veľa z nás vidí skutočnú pravdu. Verím, že príde čas, že sa opäť osobne stretneme a budeme pracovať na dobrých rusko-slovenských vzťahoch.

S úctou, Tvoj priateľ Andrej Danko.

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 142349x
Priemerná čítanosť článkov: 4448x

Autor blogu

Kategórie