Založ si blog

Dnes si viac ľudsky vážim Husáka ako Budaja a Kňažka.

Kritizujte ma, ukameňujte, ale je to tak. Pred 32 rokmi som ako študent podporoval zmenu. Žili sme v systéme, kde bola len jedna politická strana. Všetko ako keby bolo naplánované a v živote dané. Zväzovalo nás to a limitovalo. Ľudia nadšene jasali.

Čo však prišlo? V akom stave je spoločnosť dnes? Priznajme si, dodnes naša republika žije z toho, čo bolo za Husáka vybudované. Školy, škôlky, nemocnice, energetika a infraštruktúra. Bola to veľká chyba po revolúcii, keď práve kamaráti Kňažka a Budaja rozpredali energetiku. Bezhlavo sme sa hrnuli do područia západu. Nik nás tam nečakal s otvorenou náručou. Každé euro, ktoré nám požičali si berú západné firmy a banky niekoľkonásobne späť. Pokúpili naše podniky, ovládli ich a mnohé účelovo pozatvárali, aby ovládli trh. Áno, pred 1989 sa urobilo aj množstvo chýb a mám ďaleko k tomu, aby som videl len jednu stranu mince. Svet nie je čierno – biely. Ľuďom sa však žilo podstatne v širšom meradle lepšie a kľudnejšie. Keby som vedel, akí kriví ľudia sú Budaj aj Kňažko, váhal by som v tej dobe.

Čo títo dvaja urobili pre Slovensko? Mrzí ma aj to, že mnou iniciovanú cenu J. M. Hurbana si samozrjeme obaja bez mihnutia oka s 25 000 eur prevzali. Čo pán Budaj, už ste zabudli, ako ste ju kritizovali? Áno, vážim si viac Husáka. Prekonal 9 rokov v base. Bol na čele SNP. Hlavne sa po roku 1968 ľuďom nemstil. Pomáhal, budoval a áno aj on robil chyby- Bol to však človek, ktorý niečo zanechal. Budaj a Kňažko sú plní nenávisti a pre ľudí nevybudovali nič. Majú plne ústa tolerancie, demokracie, vo vnútri ich srdca je však zloba a faloš.

Dnes som pripravený, si pripomenúť naše nadšenie zo 17. 11. 1989. Poučme sa spoločne aj z chýb a poďme hrdo ďalej. Toto totiž nie je sloboda ani demokracia, čo dnes Matovič Sulík a Kollár predvádzajú. Je to tu horšie ako bolo, aj vďaka nim. Poučme sa, zdvihnime hlavu a spoločne dnes odkážme novodobým papalášom, že už stačilo! Andrej

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 142187x
Priemerná čítanosť článkov: 4443x

Autor blogu

Kategórie