Založ si blog

Slovensku hrozí jedna z najvyšších cien plynu v regióne

Slovenská národná strana vyzýva predsedu vlády Hegera, aby sa okamžite začal angažovať vo veci nazmluvnenia ceny plynu pre Slovenskú republiku. Všetky zodpovedné vlády dnes rokujú o dodávkach plynu pre svoje štáty. Je zrejmé, že cena plynu bude historicky najvyššia a je zrejmé, že Korčok ani Sulík v Petrohrade v júni tohto roka nezvládli rokovania s Gazpromom. V Petrohrade rokujú predsedovia vlád, pretože situácia v jednotlivých štátoch je vážna.

Ak sa naša vláda na čele s premiérom nezobudí, hrozí Slovensku jedna z najvyšších cien plynu v regióne. Okolité štáty pristupovali k nákupu plynu a nazmluvneniu ceny rôzne. Naša vláda však tento problém podcenila a bude plne zodpovedná za to, ak bude cena plynu na Slovensku historicky najvyššia a to s ohľadom na ceny v regióne.

Obzvlášť plyn je závažnou komoditou, ktorá ovplyvňuje aj cenu energií, osobitne elektriny. Vyzývame preto predsedu vlády, aby bezodkladne požiadal o stretnutie s vedením Gazpromu a angažoval sa v predmetnej záležitosti, pretože inak ponesie premiér Heger plnú zodpovednosť za neschopnosť svojich nominantov a jednotlivých ministrov. V prípade, že cena plynu bude v zimných mesiacov na Slovensku nekontrolovateľná, bude dochádzať k bankrotom jednotlivých podnikov a ohrozí to aj platbyschopnosť domácností. Tomu všetkému sa dá predísť rokovaním a nie strkaním hlavu do piesku.

Táto vláda amatérsky koná v takmer v každej oblasti. V prípade však, že nedohodne cenu plynu s Gazpromom, je to tak ako zadlžovanie Slovenska o 9 miliárd eur a neskutočný hazard s našou budúcnosťou.

Drahá elektrina je tu kvôli Merkelovej. V roku 2010 v Nemecku 27% spotreby energie pokrývali atómové elektrárne. Nemci na čele s Merkel sa v roku 2011 rozhodli do roku 2022 zatvoriť všetky atómové elektrárne. Ako to už u Nemcov býva zvykom, s ich precíznosťou a presnosťou, to postupne realizujú. To znamená, že ceny energií pôjdu raketovo hore a nebude ani dosť plynu pre Nemecko a jeho priemysel. Alternatívne energie nestačia. Všetko to je na úkor ostatných štátov Európy. Nemci alternujúc skupujú elektrickú energiu, kde sa dá. Áno, v Nemecku nebudú atómové elektrárne, bravó, ale elektrinu budú musieť niekde získavať a nakupovať. Nikto tu nehovorí o tom, že nedostatok a nárast ceny plynu je spôsobený najmä týmto ambicióznym plánom ,,Frau Merkel”.

Merkel končí, ale škody po jej rozhodnutí budú nedozerné. Nech nám je toto mementom aj pre splašené rozhodnutia v prospech ekológie. Ochrana prírody áno, ale nie likvidácia ekonomiky! Jediný reálne uvažujúci politik v Glasgow je asi Babiš. Tá naša ikona Čaputová, ktorá tam letela akože bežnou linkou, aby nezanechala uhlíkovú stopu, ani nevie,čo tam bude čítať.

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 142779x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie