Založ si blog

Pani Čaputová nebuďte ako Greta.

„Skvapalnený plyn je ekologickým zdrojom energie.“ Tak to hrdo hlásajú ľudia ako prezidentka Čaputová. Skvapalnený plyn je produkt, ktorý sa v prírode takmer nevyskytuje. Skvapalňuje sa po vyťažení. Lodná flotila na transport LNG je ale obmedzená a súčasne náročná na bezpečnosť a údržbu. Lodné terminály pre LNG sú nákladné a je ich málo. Toto zase tvrdí slniečkármi milovaná Wikipédia.

Zrátajme si to teda. Prvé energetické náklady vznikajú skvapalňovaním, druhé prepravou. Teda na to, aby sme tu mali skvapalnený plyn z USA, najprv zaťažíme prírodu spracovaním plynu a potom prepravou. To, čo spotrebujú tankery a koľko emisií vylúčia, už pani Čaputovú nezaujíma. Cena takto dovezeného skvapalneného plynu je šialene vysoká a kolísavá ako počasie. Správanie pani Čaputovej a argumenty sú často trápne a alibistické. Tak to bolo, keď išla do Glasgowa komerčným lietadlom, aby nezanechala uhlíkovú stopu. Potom tam letel Budaj štátnym lietadlom, ale to už nikto neriešil. Prečítala tam jednu A4, dali si chlebíčky a Greta im odkázala, aby si to „strčili do zadku“.  Podobne sa správala aj Greta, keď prišla na konferenciu OSN modernou jachtou a skákala do politikov s myšlienkami, ktoré jej napísali sponzori.

Pani Čaputová je „naša slovenská Greta“. Číta, čo jej píšu poradcovia a plní pokyny sponzorov. Biznis v prospech jej sponzorov ju prenasleduje od začiatku. Tí jej pripravujú PR, ona zviditeľňuje hlúposti ako skvapalnený plyn, na ktorých zarábajú ľudia spoza oceánu. Občas im pomôže zviditeľniť aj produkty neznámych ľudí ako Čekan a jeho testy. Včera slávnostne motivovala štátne inštitúcie na prechod na zelenú energiu. Áno, je potrebné podporovať ochranu prírody, ale nie nezmyslami, ktoré likvidujú ekonomiku.

Skvapalnený plyn z USA je totálna hlúposť. Či sa to niekomu páči alebo nie, je čas kupovať ruble, pretože vždy bude najlacnejší plyn z Ruska. Samozrejme, keď cenu pre Slovensko nebudú diktovať Nemci.

Pani Čaputová venujte sa reálnej pomoci ľuďom, prestaňte už plniť pokyny iných. Skvapalnený plyn z USA zlikviduje našu ekonomiku. O to Vám naozaj ide? Ak áno, ak chcete likvidovať slovenskú ekonomiku, potom si to ale dobre rozmyslite, pretože Vás to dobehne. Ak by sme aj pripustili skvapalnený plyn do domácností, je nemožné ho nahradiť v priemysle a fabrikách.

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 140691x
Priemerná čítanosť článkov: 4397x

Autor blogu

Kategórie