Založ si blog

Pán Korčok dajte už pokoj Žilinkovi kvôli Ruskej federácii.

Minister zahraničných vecí, Korčok opakovane verejne kritizuje generálneho prokurátora Maroša Zilinku za návštevu Ruskej federácie. Minister Korčok svojimi útokmi však zakrýva svoje zlyhanie. Nepamätám si v histórii, že by minister zahraničných vecí Slovenskej republiky dvakrát po sebe navštívil Ruskú federáciu a nebol prijatý svojím partnerom. 

Pán Korčok v roku 2021 dvakrát návštívil Ruskú federáciu a ani raz sa mu nepodarilo stretnúť s ministrom zahraničných veci Sergejom Lavrovom. To isté zažil Igor Matovič s Richardom Sulíkom. Richard Sulík navštívil Petrohrad a potichu po neúspešných rokovaniach sa vrátil domov. Urobili si s Korčokom selfie pri Aurore a v Gazprome nedokázali vyrokovať a nazmluvniť cenu plynu tak, ako predstavitelia okolitých štátov. 

Jednosmernú politiku, ktorú títo pani predstavujú, neustále poklonkovanie západu, často chcú vykompenzovať tak, ako sa im to hodí návštevou východu. Neuvedomujú si, že dnes Ruská federácia je posilnená práve sankciami. Sankcie donútili Ruskú federáciu samostatne konať. Narástol im podiel domácich potravín a už niekoľko rokov dokážu exportovať tieto produkty aj do okolitých štátov. V oblasti výrobkov dosahujú samostatnosť aj v produktoch, ktoré dovtedy Ruská federácia dovážala.

Ruská federácia je vyhľadávaným miestom mnohých svetových politikov. Svetoví politici si tam podávajú kľučky a západné spoločnosti na čele s USA a Nemeckom spolu s Ruskou federáciou vytvárajú spoločné podniky. Typickým príkladom je partnerstvo Mercedesu s Kamazom, vybudovanie Nord streamu a mnoho iných aktivít. Politika malých štátov má byť vyvážená na západ aj na východ, pretože na konci dňa sa vždy veľmoci dohodnú. Predstavitelia Slovenskej republiky musia budovať osobné vzťahy.

Je nepochopiteľné ako dnešní predstavitelia Slovenska nedokážu budovať dobré vzťahy nielen na východe ale ani na západe. Koho pozná pani Remišová alebo Sulík? Komu môžu na západ alebo na východ zatelefonovať a niečo pre Slovensko naozaj vybaviť? Pán minister Korčok ticho v kútiku duše dúfa, že keď vycestuje tretíkrát do Ruskej federácie, Sergej Lavrov si už naňho nájde čas. A ja to pánovi Korčokovi osobne želám a pokúsim sa zaňho osobne u pána Lavrova prihovoriť. Možno po stretnutí so Sergejom Lavrovom pochopí, ako má skutočne konať skúsený politik a minister zahraničných vecí. 

Andrej Danko

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 142474x
Priemerná čítanosť článkov: 4452x

Autor blogu

Kategórie