Založ si blog

Odvolá Matovič Lengvarského?

Žijeme zvláštnu dobu plnú paradoxov. Minister zdravotníctva má plné ústa opatrení a nebezpečenstva, no sám si ide silvestrovať, akoby sa nič nedialo. Lekári nemajú podmienky na prácu, evidentne musia mať vyššie platy a z plánu obnovy neplánujú postaviť ani jednu nemocnicu. Minuli už 10 miliárd eur, ktoré by stačili na novú nemocnicu v každom okresnom meste. Do toho všetkého pomaly slávnostne dnes povolia otvorenie reštaurácii pre očkovaných a tých, čo prekonali covid. Je úplne jedno, či sú chorí hlavne, že sú očkovaní. Človek zdravý s negatívnym testom je asi veľké riziko, no ťažko to komentovať.

Kategorizovanie ľudí na Slovensku s požehnaním Čaputovej pokračuje. No konečne aspoň tí, čo sa očkovali sa nemusia cítiť oklamaní a  môžu ako tak fungovať. Naši vládni politici likvidovali celý rok svojou nekompetentnosťou a neodbornosťou hotely a reštaurácie. Strašenia a nejasné usmernenia mnoho zariadení doviedlo do bankrotu. Je to až komické, že teraz sa akože môžu otvárať reštaurácie a hotely, keď väčšinou v tieto dni zatvárajú a začínajú upratovanie po sviatkoch. Je to výsmech zdravému rozumu. Nie každý podnikateľ má kamarátov v Pezinku na úrade prace, kde sa rozdávali milióny zadarmo.

Celé sviatky počúvame u nás z úst kompetentných o poklese turistov. Maďarsko a Poľsko majú naopak nárast prenocovaní v ubytovacích zariadeniach ako aj tržieb v reštauráciách. Maďari a Poliaci mali posledné dva mesiace prevádzky plné Slovákov a Čechov. Slovensko je v rukách amatérov. Dôkazom necitlivosti a arogancie je minister zdravotníctva. Chápem ho, má výsluhový dôchodok a plat ministra, čo by on riešil platy zdravotníkov. Spokojne si tancuje v Ománe na pláži. Všade okolo zdravotníkom zdvihli  platy. My v SNS sme to dokázali na platoch učiteľov a vojakov.

Lengvarský, nemá inú šancu ako odstúpiť. Výsmech jeho správania sa a nepochopenie svojej pozície  je do neba volajúci. Matovič má šancu konať a ako predseda najsilnejšej strany navrhnúť odvolať ministra zdravotníctva. Ak to Matovič neurobí, čudoval by som sa, ak by majitelia slovenských hotelov a reštaurácii ešte niekedy Lengvarského obslúžili. Tak ako som začal, je to doba covid – matrix. Na Slovensku je všetko možné, aj to, že Lengvarský sa naopak dočká štátneho vyznamenania od Čaputovej.

Andrej

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 143081x
Priemerná čítanosť článkov: 4471x

Autor blogu

Kategórie