Založ si blog

PREČO ŠTÁT NEPOMÁHA CESTOVNÉMU RUCHU ? BUDETE PREKVAPENÍ…

Odpoveď je jednoduchá, vyhovuje to veľkým podnikateľským subjektom a bankám. Hospodárska kríza je rajom pre bohatých. Slovensko zažilo v roku 2019 obrovský rozvoj cestovného ruchu. Pomohli sme mu so SNS opatreniami, aké nemali v histórii Slovenska obdoby. Znížili sme DPH na ubytovacie služby na 10%. Znížili sme tiež DPH na 10% na vybrané potraviny, ktoré sa používajú najmä na raňajkové menu. Zaviedli sme však hlavne rekreačné poukazy. Koľko to bolo kriku a nepochopenia na našu adresu? Hotelieri mohli odmeny aj tringelty zlegalizovať formou 13. a 14. platu bez odvodov a daní. Žiaľ, mnohí to nepochopili a vo voľbách ani neocenili. Nevadí, život je neustály boj. Ministerstvo cestovného ruchu a športu nám však ušlo len o tri poslanecké hlasy. Dnes by veľmi pomohlo. Apropo šport by dnes tiež plakal, ak by sme so SNS nezaviedli možnosť športovcom v roku 2019 byť živnostníkmi. Poďme však naspäť k cestovnému ruchu. Celkový nárast prenocovaní o 14 % na historických 17,7 miliónov prenocovaní v roku 2019 nepotrebuje komentár. Každý, kto rozumie ekonomike, vie aké peniaze štát získal. Napriek uvedenému si to žiaľ mnohí neuvedomujú ani dnes, čo všetko to v ekonomike ovplyvnilo. Narástli napr. pracovné miesta, začala sa meniť štruktúra HDP, stúpla spotreba, ale hlavne ľudia si mohli konečne užívať dovolenky a samozrejme nárast kvality ubytovania. Takmer zanikli čierne ubytovania, nehovoriac o náraste príjmov štátu na DPH, spotrebnej dani a úspore sociálnych dávok. Čísla a nárast ubytovacích a reštauračných služieb bol nevídaný aj na európske pomery. Dnes ma mnohí zástupcovia cestovného ruchu kontaktujú a sú zúfalí. Čo im mám povedať? Ako im mám pomôcť? Ľudia sa žiaľ rozhodli. Mnohí si už uvedomujú, že táto vláda im vôbec nepomáha a sú sklamaní. Je to však oveľa horšie, podľa mňa ich ženú do bankrotov účelovo. Štát ich len necháva odkladať splátky, ktoré už dnes všetci vedia, že nebudú vedieť vládať splácať. Nič sa im neodpúšťa, ani odvody, ani dane. Štát dokonca nepochopiteľne odpustil bankám bankový odvod, ktorý v úhrne prinášal štátu 300 miliónov ročne. Urobil tak bez toho, aby banky aspoň podmienene museli odpúšťať úročenie resp. poplatky za úvery alebo hypotéky. Jednoducho nepochopiteľné konanie. Existuje však jedno vysvetlenie, prečo sa nepomáha cestovnému ruchu. Som presvedčený, že existujú silné podnikateľské subjekty, ktoré kumulujú zdroje a začnú skupovať hotely, penzióny, ale aj reštaurácie. Žiaľ ekonomické pravidlá jasne hovoria, že po kríze sú bohatší bohatšími. Majú kapitál na prekonanie krízy a následne expandovať. Preskupovania vlastníctva aj v tomto odvetví, teda cestovnom ruchu bude výsledkom tejto ekonomickej krízy, ktorá potichu prichádza.

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 143097x
Priemerná čítanosť článkov: 4472x

Autor blogu

Kategórie