Založ si blog

Nelikvidujte podnikateľov, odpustite im aspoň odvody

Je čas odvody podnikateľom odpúšťať a nie odkladať ich splatnosť. Dnes sme sa dozvedeli, že vláda za február 2022 odložila splatnosť odvodov do 30. júna. Odkladanie splatnosti odvodov pomôže časti podnikateľov, ale nerieši problém. Musíme zaviesť systémové opatrenia.

Korupčné správanie na Okresnom úrade práce v Pezinku musí byť pre nás veľkou výstrahou. Dotácie tam dostávali firmy, ktoré boli v likvidácii, zastupoval ich pri podpise spoločník občan Talianska a súčasne financie odišli nevedno kam. Táto firma bola dokonca v likvidácii a v záhlaví zmlúv bolo jasne napísané, že sa jedná o pomoc živnostníkom a nie sročkám.

Ak by sme chceli zabrániť takýmto konaniam, ktoré prebiehajú na Okresných úradoch práce, kde sa neadresne stráca finančná pomoc štátu, riešenie je jednoduché. Stačí, aby vláda oznámila, že podnikatelia napríklad za kalendárny mesiac február nebudú platiť odvody a Ministerstvo financií jednou sumou odhadom v objeme 400 mil. eur preplatí tieto odvody sociálnej poisťovni. Podnikatelia nebudú zaťažovaní administratívou a Sociálna poisťovňa dostane tieto finančné prostriedky jednou sumou. Súčasne Sociálna poisťovňa vie aj kontrolovať podnikateľov, či sa nejedná už v prvom kroku o možný podvod. Podnikateľ sa nedotkne finančných prostriedkov, odpustí sa mu však suma a môže ušetriť na inú činnosť svojej firmy, ktorá mu v tak ťažkom období, ako je covid, pomôže. Takéto riešenia sú v okolitých štátoch. Odvody odpúšťali v Čechách. Slovensko je jeden z posledných štátov, kde sa sociálne odvody alebo zdravotné odvody podnikateľom neodpúšťali.

Je najvyšší čas na systémovú zmenu pomoci podnikateľom, je najvyšší čas podnikateľom odvody odpúšťať. Na to by však vláda musela počúvať a nielen hasiť problémy.

Slovenská národná strana sa snažila podnikateľom pomáhať. Znížili sme pre podnikateľov dane s obratom do 100 000 eur na 15%. Je nám ľúto, že práve táto vláda na základe iniciatívy strany Sloboda a Solidarita to zrušila. Máme vážne obavy, aby nedošlo k zrušeniu aj paušálnych výdavkov pre živnostníkov.

Kritizovať v opozícii je ľahké. Keď však ľudia, ktorí nás kritizovali, dostali moc, tak nám tu bezmocne predvádzajú svoju neschopnosť. Pomáhajte konečne podnikateľom a plňte svoje volebné programy. Andrej

EURÓPA JE AKO BABYLON PRED ROZPADNUTÍM

15.09.2022

Dnes 15. septembra slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Sme národom založeným na cyrilo-metodskej tradícii. Európa stála na hodnotách kresťanstva. V poslednom období sa Európa otriasa v základoch. Liberálne ideológie popierajúce základné hodnoty a princípy života valcujú Európu. Európska únia vyzerá ako Babylon pred rozpadnutím. Viera sa vyznáva tým, že [...]

Vyzývame prezidentku Čaputovú, aby svoj celý plat za mesiac august venovala charite.

23.08.2022

Zuzana Čaputová celý august nerobí nič. Slovensku hrozí najväčšia energetická kríza, vláda sa rozpadá a prezidentka nevyužíva svoje kompetencie, ktoré má v zmysle Ústavy. Dovolenkuje, imituje prácu, nekomunikuje s ministrami, s vládou ani koalíciou. Svojou nečinnosťou je plne zodpovedná za stav republiky. Milí priatelia, urobte si pri čítaní nasledujúcich riadkov svoj [...]

Kde je Covid? Číha ďalej alebo zmizol?

15.05.2022

Prišiel ako blesk z neba. Zmenil nám život priniesol strach. Tak ako prišiel, tak zrazu mizne. Veľa našich priateľov zomrelo priamo kvôli nemu, ale asi aj z očkovania. Likvidoval dva roky rodiny, firmy, narušil náš život v práci ale aj mimo nej. Zrazu však nikto nenosí rúška, nikto sa nebojí. Svet sa vracia do starých koľají. Mnohí kričali vakcína je sloboda. Ľudia sa [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Andrej Danko

Slúžiť a pracovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 142798x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie