Diskusiou hľadajme pravdu a poznanie.

12. marca 2022, Andrej Danko, Nezaradené

Rád by som sa úprimne poďakoval za obrovské množstvo reakcií na diskusiu v TV JOJ v relácii Na hrane s ministrom obrany Naďom. Sám v nej priznal, že by bol radšej ako Štefánik, ministrom vojny.

Vojnu však nesmieme na našom území pripustiť. To bolo moje hlavné posolstvo, aby sme zvažovali každý krok, ktorý ideme urobiť. Myslime najmä na Slovensko. Robiť hollywoodskych hrdinov teraz nie je namieste. Nechcem ako účastník túto diskusiu hodnotiť, to ponechám na vás.

Sme však mimoparlamentná strana a ďakujeme za každý mediálny priestor. Verím, že predstavitelia médií aj po tejto diskusii pochopia, že sa nemusia báť pozývať aj iných politikov do relácií. Nevypínajme jednostranne médiá, nepočúvajme len jednostranné správy. Predmetná relácia bola údajne vysoko sledovaná. Televízie už dva roky opakujú takmer stále tých istých hostí, to ubližuje aj ich sledovanosti.

Prvou obeťou vojny je pravda. Pravdu nemôžeme nájsť bez poznania. Poznanie dosiahneme diskusiou a vzájomným oponovaním argumentov. Len po spoznaní pravdy sa môžeme vzájomne poučiť. Múdri ľudia sa z chýb učia a ťažké životné situácie berú ako príležitosť. Dajme hlavy dokopy, diskutujme, spoznávajme, učme sa aj z chýb, ktoré sa stali na Ukrajine. Chceme mier a pokoj dodávke zbraní. Ani alibistické pózy a výkriky niektorých slovenských politikov nepomôžu. Prajem vám krásnu sobotu a ďakujem za každú konštruktívnu reakciu.

Minister Naď na jednu vec zabudol a to, že je ministrom všetkých Slovákov. Aj tých, čo ho volili, aj tých, čo mu hlas nedali. Umenie vládnuť znamená počúvať obe strany. To ale zjavne naša vláda nechápe…

S úctou, Andrej.

Celú reláciu si môžete pozrieť ➡️https://videoportal.joj.sk/na-hrane/epizoda/97217-na-hrane

Andrej Danko v relácii Na hrane